Din Eğitimi noktasında, Kur’an Kursları ve önemleri

вторник, 2 юли 2013 г. |

Beyhan MEHMED
Kırcaali Müftüsü

Değerli Dostlar!
1 Temmuz itibariyle “Yaz Kur’an Kurslarımız” başlamış durumda. Yaz tatilini kapsayan eğitim dönemi 2 aydır. Yani ağustos ayının sonuna kadar sürecektir. Bulgaristan’da takriben 600 noktada yapılacak olan kurslarımızdan, bölge Müftülüğümüzün hizmet sahasında  yaklaşık 70 noktada Yaz Kur’an kursları yapılacaktır. Kurs başına asgari öğrenci katılımını 10 öğrenci olarak öngördüğümüzde yaklaşık 700 öğrenci Kur’an kurslarımızda eğitim ve öğretim görecektir.
Kur’an kurslarında  uygulanan program:
Kur’an Kurslarımızın tamamında Başmüftülük “ Eğitim şubemizin” hazırlamış olduğu  program tatbik edilir. Kursların sona ermesiyle, önce yerel musabaka, birinci kalan takım ise milli musabakada bölge müftülüğünü temsilen yarışmaya katılır, Başmüftülüğümüz tarafından ödüllendirilir.
Kurs döneminde neler öğrenilir?
2 ay süren kurs döneminde önce yavrularımız, Kur’an-ı Kerimi Arapça (Orijinal) metninden okumayı öğrenirler, aptes almayı, 5 vakit namaz kılmayı,islamın 5 temel esası, 54 farzı, siyeri ( Hz. Peygamberin hayatını), ahlak ve muamelatı, saygınlık ve mes’uliyeti...ve bir çok konuyu öğrenirler.  Böylelikle, öğrenciler verimli bir yaz dönemi geçirmiş olurlar.
Gezi ve piknikler:
Bir çok kursumuzda hocalarımız tarafından sosyal etkinlikler tertip edilir, öğrencilerimiz gezi ve piknkliere götürülür. Kurs öğrencilerinin de biribirlerine kaynaşmaları sağlanır.
Mükafatı ile alakalı
Hz. Peygamber (s.a.s) “ Sizin en hayırlınız Kur’anı öğrenen ve öğreteninizdir” buyuruyor. Kıyamet günü de çocuklarına Kur’an öğreten ve din eğitimi veren ailelere özel bir taç verilerek onurlandıracaklarını müjdeliyor.
Haydin o zaman Kur’an Kurslarına 7’den 70’e ....
Çok okunan, sürekli okunan  manalarında Allah’ın bize gönderdiği  Kitabı ( Okumaya, anlamaya ve uygulamaya) öğrenmeye ....Davetlisiniz.
Kur’an Kursu öğretmen ve öğrencilerine  başarılar dilerim. Mevlam Kur’an kurslarımızı verimli ve feyizli kılsın.

Not: Bulgaristan Müslümanları Yüksek İslam Şurasında alınan karar doğurultusunda Yaz Kur’an kurslarımızın süresi iki aydır. Temmuz ve Ağustos.

Türkçemizde 7’den – 70’e ifadesi aslında her yaş grubundan vatandaşı kapsar. 

0 коментара:

Публикуване на коментар